Spread Your Wings And Fly

På det redan påbörjade temat "Stressade småbarnsföräldrar och egendomliga händelser" (se f.g. inlägg) har jag en liten undring att komma med.

Ponera följande:
En mig närstående person, som gärna vill vara anonym, tar, händelsevis en dag, på sig en dambinda med vingar. (och detta gör hon ganska snabbt, eftersom ett barn ropar samtidigt ), för att sedan GLÖMMA att vika ut vingarna och således runt med en outvikt damattiralj med limmet, så att säga, närmast kroppen i flera timmar UTAN ATT MÄRKA DET.

Är hon då:
 
a) en oförlöst masochist
                                                  eller
                                                                   b) en stressad småbarnsmor?


                                                                                              Vad tror ni?

Hans Helighet Pavan

Mannen  skulle handla igår kväll och tog äntligen med sig den överfulla låda tomglas som vi länge tänkt panta (men inte gjort). Han pantade duktigt tomglasen i maskinen, handlade och körde i godan ro hemåt.

Det var där, i bilen, som han kom på att han GLÖMT att trycka på knappen för kvitteringen på pantmaskinen. Han hade altså bara stoppat in alla våra flaskor och burkar i pantmaskinen, men inte fått något för det.

Osjälvisk miljöförkämpe eller stressad småbarnsfar...vad tror ni?


Musikutmaning från Ansgars syskon!

....Du har rätt! Lusekofta GILLAR sådant här! (som ett svar till www.ansgarssyskon.blogg.se)

Vitsen är att alla frågor skall besvaras med låttitlar från en och samma artist, samt att ingen låttitel får svara på flera olika frågor.

Välj artist: Joni Mitchell, min själs sånggudinna *emotionell suck*.

Är du kvinna eller man?: You Turn Me On I'm A Radio
Beskriv dig själv: Both Sides, Now
Vad tycker du om dig själv?: No Apologies
Beskriv var du bor för tillfället: Woodstock
Om du kunde åka någonstans, var skulle du åka då? Harlem In Havanna
Favoritfärdmedel: Big Yellow Taxi
Din bästa vän är: Man From Mars 
Din favoritfärg är: Lead Balloon
Hur är vädret?: California.
Favorittid på dagen: Chelsea Morning
Om ditt liv var en tv-serie, vad skulle den då heta?: Love Puts On A New Face
Vad är livet för dig?: The Circle Game
Det bästa rådet du kan ge?: Come In From The Cold
Om du fick byta namn, vad skulle du heta då?: Tiger Bones
Favoritmat: Chinese Café
Dagens tanke: Help Me
Hur skulle du vilja dö?:  Taming The Tiger
Din själs nuvarande tillstånd: Urge For Going
Felen du kan leva med: Raised On Robbery
Ditt motto: My Best To You

Jag utmanar  två mödrar: Charlies mamma och Din mamma.

Vårkänslor bakom en kratta

Ja, inte vet jag vad som har flugit i mig, men grönt måste det ha varit och små knoppar på sig, måste det ha haft!
 
Jag är nämligen ute i trädgården och krattar och krattar så fort jag får en ledig stund. Särskilt roligt är det ju förstås när man har en fyraåring i Musse Pigg-keps som hjälper en. En fyraåring som givetvis dissar den lilla töntiga barnkrattan man inhandlat åt honom och istället, något vingligt, bär den stora vuxenkrattan över sin lilla axel uppför backen och hela vägen bort till änden av trädgården. Men duktig att kratta är han! Fejar ihop stora högar med fjolårslöv, tallkottar och hallronris som jag fångar upp i min lövkorg och tömmer på komposten. Sedan springer han runt potatislandet några varv och leker mossrivare med krattan hängande efter sig, så att stora kockor med mossa flyger runt honom: "Se mamma, jeg er en gressklipper!"

Både mossa, kottar och löv är det gott om i vår trädgård. Eller trädgård och trädgård...Man kan väl snarare säga att vi huserar nedanför en skogsbacke, som i sin tur, ligger uppe på ett urberg och att någon, för länge sedan i lokalhistorien, bestämde att det skulle vara en trädgård. Sålunda har vi både högresta furor, ekorrar, blåbärssris, hackspettar och stenar med björnmossa rätt utanför knuten. Och jodå, vi har gräsmatta och rabatter också i vår trädgård, men den största delen, arealmässigt sett, får nog klassifiseras som skog.

I denna vår lilla bit av norsk skog, sjunger i dessa tider lövsångare, talgoxe och gulsparv varje morgon och livet känns ganska skönt. Våren kan konsten att till och med få lövkrattande att få något soligt och glatt över sig.