Ropen skalla: pepparkaksklubbor åt alla!

Vi var på julmarknad på underbara Waldorfskolan förleden helg. Roligt, roligt tyckte mamman som blir lyrisk av hemjgorda läroböcker, tofflor av tovad ull och egengjorda ljus av bivax. Roligt tyckte också Storasyster som blev lyrisk av pepparkaksklubbor och smycken med kristallstenar. Fruktansvärt, tyckte tydligen Lillebror som inte alls blev lyrisk utan fick en attack av akut panikblygsamhet när han såg hur många männsikor det var där som han inte kände. Inte så värst roligt, tyckte pappan, som var tvungen att bära ut Lillbror och fortsätta bära runt på honom utanför skolan i regnet, eftersom Lillebror VÄGRADE (så som bara en snart treåring kan vägra saker) att a) gå själv och b) överhuvudtaget gå in.

Som tur var hittade Mamman och Storasyster relativt snart efter ankomst de redan nämna ljuvliga klubborna av pepparkakor med rosa och ljusblå glasyr och pinnar i och det hjälpte något på Lillebrors sociala ångest. Som tur var hade Pappan också förutseende tagit med bärmesen i bilen. Lillebror bars sedan runt mellan ulltofflor och bivaxljus i bärmes med pepparkaka och glasyr upp över öronen och såg på det hela taget rätt nöjd ut.

Men det bästa var när vi åkte hem och åt lussebullar i köket med adventsljusstaken tänd bara vi fyra. Vem behöver egentligen stressa runt och vara social i juletid...?


Kommentarer
Postat av: Lillasyster julkanin

Hahaha stackars pappan å stackars lillebror, tur att pepparkaksklubborna fanns!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback