Lillebror 4 år- hooligan hullaballoo!

En liten pojke som blivit stor firades med dunder och brak i lördags. Egentligen fyllde han år redan på måndagen, men när man fyller så näst efter nyår måste man finna sig i att vänta lite med kalaset, så att Pappan hinner sätta upp indjudningar på dagis.

Kompisarna Noah, Kim André, Sondre och Levi dök, en efter en upp, med pappor och paket. De förstnämnda tillbehören vinkades av och de sistnämnda samlades upp av Lillebrors pappa i en nätt liten hög. Storasysters bästis C kom också, specialbeställd av Storasyster så att hon skulle ha någon att leka med bland alla busiga småkillar. C's lillebror F fick också vara med, kan man tänka.

Så blev det som det brukar i det här huset när det firas födelsedag, om än något med högljutt. Livet har nu lärt mig att små killar partajar mer intensivt än små tjejer, eller åtminstone på ett annat, mer utåtriktat sätt.
Hursomhelst blev det varmkorv, chokladtårta i form av katt med non-stop på (Pappas specialitet), röd gele med vaniljsås och marshmallows (Lillebrors specialbeställning), paketuppackning med "spin-the-bottle"-lek, fiskdammsfiskning av godispåsar och mycket, MYCKET spring i benen.

Springet var helt okej ända tills Storasysters rum invaderades av två småhuliganer (nämner inga namn, men den ena förövaren var släkt på nära håll med offret). "KOM, VI ROTER PÅ ROMMET TIL JENTENE!!" hojtade angriparna och gick till attack genom att hala upp Storasysters kära smycken ur hennes fina (av hennes moder egenhändigt målade) smyckeskrin och kasta nämnda smycken runt sig på golvet. Kvar stod Storasyster i mitten av rummet, med tårarna trillande ner på sin volangklänning och guldskor. Bästis C och lillebror F tog emellertid resolut tag i saken. De larmade Mamman som försökte göra allt gott genom att ömsom straffpredika för småkillarna, ömsom krama om Storasyster och ömsom samla upp utspridda Storasystersmycken från golvet. När Storasyster hade hämtat sig lite svor hon med inlevelse att hon minsann  skulle hålla sig utomhuas nästa Lillebrorkalas! Hon skulle bara komma in för att äta chokladkaka och fiska fiskdamm!! Och på hennes födelsedag ska INGA pojkar få komma!!! (utom en, F) 
Och hör sen.

Lillebror var förstås helnöjd med kalaset och tog ingen notis om Storasysters traumatisering. Självisk som bara en liten bror kan vara satt han och myste på sitt rum bland Brio byggsatsen från mormor och morfar, Rorri-filmen, Elias-boken, räddningshelikoptern med tillhörande racerbåt och dykare och faktaboken om bilar, motorcyklar, båtar och rymdraketer.
Life is goooooooood.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback