Papa's got a brand new home

Mamman ( jag) och Pappan gjorde ett pepparkakshus sent på fredagskvällen. Nu låter det väldans julmmysigt sådär och det är ju gärna den bild av min familj vi vill presentera utåt. Men skenet bedrar. Vi är inte så en perfekt- glöggfryntlig (takk C för det ordet!)- Carl Larssonsk- pomeransdoftande liten famlijeskara som vi vill verka i offentlighetens rum. Trötta som man ju är av jobb, plugg, ett trotsåldersbarn (oh yeah!) och en snart-sexåring som börjar komma i sin börja skolan snart-kris. Så kommer julstöket uppå allt detta.

Det började med att vi kivades om själva ihopsättningen av huset. Sedan bar det sig inte bättre är att någon (jag nämner inga namn) drog av värmen på plattan till sockerlagen, som därpå stelnade ordentligt. Och inget kan som sockerlag verkligen STELNA, I tell ya. Detta fick till följd att någon annan (nämner inge namn här heller) knäckte det halva pepparkakstaket som hon (oops försade mig!) just doppat i lagen för att på så sätt kunna foga ihop det hela. Vi gnabbades en stund lite om vems fel detta missöde egentligen var. Så försökte vi oss på ett dopp av den andra takhälften, varpå Pappan viftade (högst okontrollerbart i Mammans tycke) med en träslev med het sockerlag och brände Mammans ena tumme så att hon fick en STOR brännblåsa. Kallt vatten spolades och så bestämde sig Pappan för att HAN nu skulle fortsätta hela detta arkitektoniska projekt ensam. Mamman gick då in i vardagsrummet med sin onda tumme, surade och såg på en Chevy Chase-film. När Mamman hade surat klart gick hon ut och kunde konstatera att Pappan faktiskt hade gjort ett briljant lagningsarbete med taket genom att medelst sockerlag klistra fast pepparkaksstjärnor över de värsta läckorna.

Dagen efter fick barnen pynta det hela med kristyr och en oförsvarlig mängd non-stop, så nu syns inte skarvarna alls. Nästan. Vi lade sånn där vit fluffig kuddfyllnad runt allt och petade ned konstgjorda små flugsvampar. Och Lillebror flyttade snabbt in sin lilla gula plast- Barpapappa in i huset. Varför  i all världen ska bara tomtenissar få bo i pepparkakshus för?

Kommentarer
Postat av: Systeryster

Hahahaha det gick ju bra tillsist vems fel allt nu var ;) Vi eller Uffe rättare sagt (jag drack mest glögg å åt lussebulle å tittade på) har också gjort pepparkakshus. Vi hade bakkväll hos Maria å Micke för någon söndag sedan. Vårt tak höll också på knäckas, det är lite halvt om halvt intryckt. Ser mer ut som ett pepparkaksskjul än hus, men det har ju sin charm! Ritat helt från grunden är det också =)

Postat av: Lusekofta svarar

Ha ha så ser vårt också ut ju! Ett klassiskt renoveringsobjekt, liksom. Maken döpte det genast till Drömkåken (efter Björn Skifs-filmen)när det var färdigt. :-)

2007-12-22 @ 20:33:09
Postat av: Lillasyster

Hahaha vilket passande namn!

2007-12-22 @ 21:44:12
URL: http://Charliesmamma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback